info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Yora Rienstra

Yora Rienstra

Yora Rienstra is een Nederlandse cabaretière, actrice en radio DJ. Yora presenteerde ruim vier jaar verschillende programma’s op NPO Radio 2. Daarnaast heeft Yora ook haar eigen CD: Aan jou heeft het niet gelegen. Ook is Yora te zien als een van de vaste gezichten van het nieuwe seizoen van RamBam.

Yora haar talenten worden niet onopgemerkt gebleven want in 2009 won ze het concours om de Wim Sonneveldprijs in De Kleine Komedie te Amsterdam. Tevens won zij de publieksprijs van dit concours.

Yora studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde onder meer bij de Theatercompagnie en het Muztheater. Vanaf 2009 maakte zij achtereenvolgend de One Woman Shows: Aan jou heeft het niet gelegen, We maken er wat van en Drukt haar Snor.

Op tv was Yora te zien bij o.a. DWDD als Jeanet van Boer Aad (BZV Persiflage), De Slimste Mens, Toren C, De Dino Show, Divorce en Pauw. Ook was zij van 2013 t/m 2014 samen met Humberto Tan het gezicht van de Rabobank Commercials. Als voice-over heeft ze ingesproken voor o.a: De Rabobank, Tele 2, Raylex, Expedia, De Hackers en Espria.

Fotograaf: Wessel de Groot