info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Winfried Baijens

Winfried Baijens

Winfried Baijens is presentator voor televisie en radio. Winfried is presentator bij het NOS Journaal en het NOS Radio 1 Journaal. Daarvoor was hij ook op vrijdagavond te horen op NPO Soul & Jazz met zijn programma Winfrieds Woonkamer. Daarin draait hij met diverse gasten twee uur lang de mooiste platen en praat hij over het leven. Daarnaast was hij verslaggever voor het programma NH Buurten bij RTV Noord-Holland.

Ook is Winfried te zien in diverse Soul & Jazz tv producties van de NTR, waaronder als presentator en verslaggever van de live uitzendingen van North Sea Jazz, als co-presentator van de jaarlijkse uitzending festival Mundial en als presentator van het jaarlijks concert op de Uitmarkt voor NPO 2. Voor de afdeling van de NOS mag hij de verslaggeving en presentatie doen van vele speciale live-uitzendingen (o.a. Koninginnedag, Bevrijdingsdag, ‘Concert For Diana’, Serious Request in samenwerking met BNN en 3FM).

Winfried startte zijn carrière bij NOVA. Vier jaar later stapte hij over naar de NOS, waar hij als verslaggever voor het Jeugdjournaal ging werken en vervolgens ook enkele jaren het dagelijkse bulletin presenteert. Hij ontvangt hiervoor De Gouden Tape en de Cinekid-publieksprijs. Ook was Winfried verslaggever, presentator en samensteller van het NOS Journaal op 3 en ontwikkelde hij een nieuwe bulletin. Later start hij het bedrijf KNPT op. Naast NOS presenteerde Winfried ook bij BNN-VARA. Hier presenteerde hij 24/7; een programma dat twee keer per week te zien was op Ned3. Winfried presenteerde daarnaast het radioprogramma BNN Today.

Winfried Baijens als dagvoorzitter

Winfried Baijens wordt veelvuldig gevraagd om als dagvoorzitter of presentator op te treden bij culturele en maatschappelijk getinte evenementen. Zo deed hij de Dick Scherpenzeel prijsuitreiking, presenteerde de CBS Conjuctuurbekerstrijd, doet verslaggeving voor de ABN AMRO en presenteert muziekavonden voor Duvel Vibes en The Woo. Tot andere opdrachtgevers van Winfried behoren onder andere ING, Week van de Jonge Mantelzorger, BrandDeli, NWO, Pink Cacao en All Energy Day.

http://winfriedbaijens.nl/