info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp maakt en vertelt verhalen over waarom eten de wereld een betere plek maakt, dit maakt hem een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker voor diverse voedselgerelateerde events. Wilbert presenteerde de maandelijkse Slow Food Youth Movement talkshow ‘Als Warme Broodjes’ in Pakhuis de Zwijger, waarin elke show mensen aan het woord komen die zich elk bezighouden met een ander onderdeel van het voedselsysteem. “Zeggen dat iets het ‘duurzaamst’ of ‘sowieso het lekkerst’ is, vind ik niet nuttig. Zowel een biologische boer als een gangbare melkveehouder met megastal kunnen gelijk hebben. Ik ben er graag bij als mensen uit verschillende denkrichtingen met elkaar in gesprek gaan. Om het gesprek in goede banen te leiden, maar ook om het uit de bocht te laten vliegen.”

Hij had zijn eigen studentenrestaurant, kookt regelmatig thematische, schurende diners en maakte van Landhuis Oosterhouw een huis waar alleen gekookt wordt met producten van binnen de 10 km van het huis. Inmiddels maakt hij zich onmisbaar als deskundige of presentator voor  bij voedselgerelateerde programma’s, video’s en evenementen. Hij schrijft onder andere voor Vice MUNCHIES en wordt regelmatig geïnterviewd over zijn visie op duurzaamheid. Hij adviseert bedrijven en treedt als gespreksleider en spreker op bij organisaties als Food Film Festival, Startup Weekend Groningen en Gastronomie 2015. Wilbert van de Kamp is als ikwilpret tevens bedenker en ondernemer van de concepten Uit De Kast – een droogwareninzameling voor voedselbanken – , Appelkruimel & Fris – een kledingmerk voor mensen die zich wel eens lelijk voelen of het misschien wel zijn – en Omapost. Hiermee was hij te zien met een reeks afleveringen voor LindaTV, waarin hij elke week op bezoek ging bij een oma om een persoonlijk kaartje af te leveren.

Wilbert van de kamp als Dagvoorzitter

Wilbert maakt mensen enthousiast over eten, hij verbindt mensen door het gesprek op gang te brengen en daarbij de discussie aan te gaan. Als dagvoorzitter, presentator of spreker is hij breed inzetbaar op verschillende evenementen. Naast zijn liefde voor eten, liggen zijn interesses bij ondernemerschap, duurzaamheid, schrijven en startups. Wilbert presenteert onder andere voor Pakhuis de Zwijger, presenteerde een videoserie over zaad in opdracht van Plantum en is te zien in de Keuringsdienst van Waarde Quiz.