info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp is vooral niet in een hokje te plaatsen. Van de Kamp vertelt verhalen over waarom eten de wereld een betere plek maakt. Dat doet hij als coördinator bij de Youth Food Academie, als blogger op eengarde.nl en als spreker/dagvoorzitter tijdens diverse food gerelateerde events.

Hij adviseert bedrijven en treedt als gespreksleider en spreker op bij organisaties als Food Film Festival, Startup Weekend Groningen Festival en Gastronomie 2015. Daarnaast presenteert Wilbert vanaf woensdag 20 januari 2016 de Youth Food Movement talkshow ‘Als warme broodjes’, waarin elke aflevering mensen aan het woord komen die zich elk bezighouden met een ander onderdeel van het voedselsysteem. “Zeggen dat iets het “duurzaamst” of “sowieso het lekkerst” is, vind ik niet nuttig. Zowel een biologische boer als een gangbare melkveehouder met mega stal kunnen gelijk hebben. Ik ben er graag bij als deze boeren met elkaar in gesprek gaan. Om het gesprek in goede banen te leiden, maar ook om het uit de bocht te laten vliegen.”

Zes jaar geleden ontstond zijn liefde voor voedsel. Hij startte al snel een studentenrestaurant, een baristacommissie voor studenten en hij kookte en experimenteerde graag voor vrienden. Inmiddels maakt hij zich onmisbaar als deskundige of organisator bij food gerelateerde programma’s en evenementen. Wilbert van de Kamp is als eengarde tevens bedenker en ondernemer van de concepten Uit De Kast – een droogwareninzameling voor voedselbanken – en oma post.

 

Wilbert van de kamp als Dagvoorzitter

Wilbert maakt mensen enthousiast over eten, hij verbindt mensen door het gesprek op gang te brengen en daarbij de discussie aan te gaan. Als dagvoorzitter of spreker is hij breed inzetbaar op verschillende evenementen. Naast zijn liefde voor eten, liggen zijn interesses bij social media, Engels, ondernemerschap, schrijven en event management. Wilbert heeft onder andere al klussen gedaan voor het Food Film Festival en Gastronomie 2015.