info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Tom Kleijn

Tom Kleijn

Tom Kleijn is een gedreven journalist en presentator. Zo is hij een van de presentatoren van Brandpunt+ en een van de vaste gasten in de programma’s Pauw en Jinek.

Hij is opgegroeid in het Noord-Hollandse Schagen, na de middelbare school ging hij naar de Verenigde Staten om daar te studeren en te basketballen in het team van de universiteit. Terug in Nederland studeerde hij af in de Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tom liep stages bij CNN in Atlanta en de BBC in Londen. In 1994 begon hij als verslaggever bij het programma 2 Vandaag. Drie jaar later maakte hij de overstap naar NOVA, en reisde hij de wereld over als buitenlandverslaggever. Hij deed veel verslag van natuurrampen, conflicten en oorlogsgebieden en dat leidde in 2006 tot het winnen van een Emmy Award voor de reportage ‘Op Jacht Naar de Taliban.”

Van 2010 tot en met 2014 woonde hij in New York, hij was daar Amerika-correspondent voor het programma Nieuwsuur. Hij schreef twee boeken –over de oorlog in Irak en over de Amerikaanse verkiezingen van 2012- en deed exclusieve interviews met Hillary Clinton in New York en President Assad van Syrië in Damascus.

Sinds oktober 2017 is hij een van de gezichten van de KRO-NCRV.

Tom kleijn als spreker

Tom is een veelgevraagd spreker, door zijn leven en werk in Amerika weet hij veel over de Amerikaanse politiek en over het land in het algemeen. Ook kan hij beeldend vertellen over zijn werk als oorlogsverslaggever in het Midden-Oosten.

Zo sprak hij eerder als gastspreker of interviewer bij het IDFA, CPNB literatuurfestival, VICE, John Adams Institute, de Balie en AmericA Magazine.