info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Thomas Dekker

Thomas Dekker

Thomas Dekker is bekend als voormalig wielrenner. Dekker verdiende als tiener een contract bij de juniorenploeg van de Rabobank en begon al snel naam te maken in het internationale wielerpeloton. Hij bleek een zeer goede klimmer en een briljante tijdrijder, en boekte indrukwekkende zeges. Thomas Dekker weet dan ook als geen ander hoe hij met tegenslagen om moet gaan. In 2009 wordt hij na dopinggebruik geschorst en valt zijn droom in duigen. Maar na twee jaar afwezigheid keerde Dekker in augustus 2011 terug in de wielersport. Hij kreeg een kans bij de opleidingsploeg van Garmin-baas Jonathan Vaughters. De jaren die volgden boekte Dekker  één overwinning: hij was de beste in de vijfde etappe van de Ronde van de Sarthe. Maar Dekker is van nature een winnaar, en kan zich moeilijk neerleggen bij een tweede plaats.

In zijn verschenen boek ‘schoon genoeg’ vertelt hij het verhaal hoe als kind zijn carrière begon, tot zijn schorsing en zijn comeback aan toe. Op 25 februari 2015 deed hij in het Mexicaanse Aguascalientes een aanval op het werelduurrecord. Met 52,250 km kwam hij te kort om het wereldrecord van 52,491 te verbeteren. De poging daartoe bleek Dekkers laatste activiteit in het profwielrennen, een kleine maand later beëindigde hij zijn carrière als prof. Sindsdien schuift hij regelmatig als deskundige aan bij Pauw en was hij te zien als kandidaat in Expeditie Robinson 2016. Onlangs verscheen ook zijn laatste boek Thomas Dekker – Mijn gevecht.  In ‘Mijn Gevecht’ probeert hij in het reine te komen met zijn verleden door journalist Thijs Zonneveld álles te vertellen.

Thomas Dekker als spreker

Thomas Dekker is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van interview en wielrenclinics. In zijn presentaties neemt Thomas je mee in de wereld van het wielrennen, de hoge pieken en diepe dalen die hij heeft gekend.