info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Thijs Zeeman

Thijs Zeeman

Thijs Zeeman is bekend als presentator van diverse misdaadprogramma’s. Dit jaar was hij te zien in het SBS programma Gestalkt waarbij hij het stokje van Alberto Stegeman overneemt. Daarvoor was hij te zien als presentator van Red Mijn Vakantie en in Boeven uit de Bouw, waarin hij namens slachtoffers en gedupeerden achter oplichters en rommelaars uit de bouwwereld aan ging.

Thijs begon zijn carrière als schrijvende journalist bij het Parool. Al vanaf zijn zeventiende schreef hij artikelen voor de sportpagina van het Noord-Hollandsdagblad. Ieder weekend typte hij zijn vingers stuk over de meest uiteenlopende sportevenementen. Uiteindelijk leverde het hem een baan op bij de sportredactie van het Parool.

In 2007 komt het televisievak om de hoek kijken en stapte hij over naar stadszender AT5 om als verslaggever aan het werk te gaan. Daar komt hij voor het eerst professioneel in aanraking met zijn tweede journalistieke liefde: de misdaad. Naast misdaadverslaggever voor AT5 ontwikkelde hij het programma Blauw; een wekelijkse reportage over de meest uiteenlopende onderwerpen in de misdaad. Hij nam samen met een collega het gehele proces voor zijn rekening en was mede verantwoordelijk voor het programma.

In 2011 ging Thijs aan de slag als redacteur/verslaggever bij PowNed. Voor het programma PowNews maakte hij verschillende items waarin misdaad en sport veelvuldig terugkomen. Hier kreeg hij de kans scherper te leren interviewen, sneller te schakelen en continu insteken te bedenken voor de verschillende onderwerpen en interviews.

Thijs Zeeman is wekelijks te zien op SBS 6. Samen met Rik van de Westelaken, Gallyon van Vessem en Jens Olde Kalter is hij te zien in Team Vermissingen. In dit programma worden vermissingszaken opgelost met de hulp van kijkers en een team van specialisten op het gebied van crime en cold case zaken.

PDF – Thijs Zeeman

Thijs Zeeman boeken? Dat kan direct en exclusief bij Talent Kitchen.