info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken is het gezicht van onderzoeksjournalistiek programma De Monitor, waarin maatschappelijke zaken aan de kaak worden gesteld met behulp van Nederlandse tipgevers. Samen met Liesbeth Staats presenteert hij ook Het Monitor Debat. In vier live-debatten gaan burgers, bestuurders en beleidsmakers met elkaar in discussie over thema’s als wonen, zorg en werken. Daarnaast is Teun te zien in Keuringsdienst van Waarde (KRO). Hiervoor onderzoekt hij de etiquette van de etiketten, streeft hij er naar om misstanden en vermeende misstanden aan het licht te brengen en probeert inzicht te geven in de productie van voedsel.

Vanuit dit programma is tevens het idee ontstaan voor Tony’s Chocolonely, waarvan hij initiatiefnemer is. Als onderzoeksjournalist ging hij op pad om te kijken of slavernij nog steeds aan de orde was. Het bleek inderdaad dat in West-Afrika nog steeds heel veel kinderslavernij is. Uit zijn vastberadenheid om hier iets aan te doen besloot Teun om zelf chocoladerepen op de markt te  brengen die 100% slaafvrij zijn. In 2005 werden de eerste 5.000 chocoladerepen geproduceerd en sindsdien is Tony’s Chocolonely uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Een succesverhaal over de aanpak van een wereldwijd probleem.

Andere programma’s waarvan Teun bekend is zijn programma’s als De slag om Brussel (VPRO) en De slag om Nederland, waarin de vooroordelen en andere opmerkelijke zaken rondom de Europese Unie en misstanden in het bestuur in Nederland onder de loep worden genomen.

Daarnaast publiceert hij regelmatig in de Volkskrant over actuele maatschappelijke kwesties en schreef eerder ook voor Nieuwe Revu en Groene Amsterdammer. Ook schreef hij wekelijks een column voor het wetenschapskatern van het Parool, waarin hij thema’s als duurzaamheid, maar ook politieke en maatschappelijke kwesties behandelde en schreef hij een boek genaamd Puur en Eerlijk.

Teun van de Keuken als dagvoorzitter en spreker

In het hele land treedt Teun op als dagvoorzitter en debatleider. Een evenement onder Teuns leiding is zelden saai, vol met humor en kennis, onconventioneel, waardoor een ogenschijnlijk taai onderwerp voor een groot publiek goed behapbaar wordt. Ook treedt Teun als spreker op. Hij is een goed voorbeeld van een geslaagd ondernemer die out of the box denkt. Met zijn lezingen over bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft hij voorheen al menig mens geënthousiasmeerd en gemotiveerd.

http://teunvandekeuken.nl/