info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Tanja Kok

Tanja Kok

Tanja Kok werkt tijdens en na haar studie Communicatie als redacteur/verslaggever bij het Jeugdjournaal. Wanneer zij wordt gevraagd als internationaal fotomodel, is ze 24 jaar. Tanja ziet er stukken jonger uit, maar is voor een beginnend model in de fashionscene eigenlijk al ‘te oud’. Toch wilt zij met deze kans een vrouw van de wereld worden. Dit ging haar goed af, want ze woonde en werkte al snel in modesteden als Parijs, Londen en Milaan.

Tanja Kok schreef al vroeg verhalen. Na al haar ervaringen in de fashionwereld schreef zij de #NOFILTER verhalenserie voor STYLETODAY (Sanoma). De columns werden goed gelezen, omdat Tanja heeft beschreven wat het werkelijke leven van een fotomodel echt inhoudt. Ze schreef over alle ups en downs en het besef dat in een tijd van Photoshoppen, opgepoetste selfies en filters, niets is wat het lijkt.

Deze verhalen kregen een vervolg. Tanja ontwikkelde een format en schreef een scenario voor een achtdelige serie over fotomodellen. Ze deed zelf de productie en filmde vier weken in New York waar Tanja al haar interviews verzorgde voor de webserie ‘Tanja Kok goes NYC’. In acht afleveringen verzamelde Tanja tips en tricks van o.a. bekende fotomodellen, voedingsdeskundigen, verschillende beroemde fotografen, de trainer van de Victoria’s Secret modellen, informatie over netwerken en social media met het thema: Hoe kun je het maken in New York. Dit alles deed ze samen met een ervaren cameraman die ‘gewoon’ filmde met een smartphone.

Op dit moment is Tanja bezig met het ontwikkelen van een vervolgserie en schrijft ze nieuwe formats, waaronder een documentaire en een dramaserie. In binnen- en buitenland heeft model Tanja opleidingen en trainingen gevolgd die gericht zijn op acteren en presenteren. Ook wordt ze regelmatig gevraagd om te spreken als ‘rolemodel’ en voor het geven van lezingen, onder andere in Communicatiemuseum Den Haag. Tanja’s boodschap is gericht op het promoten van een gezonde levensstijl en het streven naar een realistisch lichaamsbeeld.

Haar favoriete quote is van Oscar Wilde: Be yourself; everyone else is already taken…  

 

Bekijk hier haar modellenboek!