info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Splinter Chabot

Splinter Chabot

Splinter is een rasoptimist en student Politicologie.  In zijn nieuwe AVROTROS-programma ‘SPLINTER, in de politiek’, opent hij deuren die normaal gesloten blijven. Van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici.

Iedereen is kunstenaar! Met die liberale visie begon Splinter Chabot aan zijn studie Politicologie aan de UvA en was hij twee jaar bestuurder bij de Amsterdamse JOVD-afdeling. Als voorzitter in Amsterdam organiseerde hij onder andere de Amsterdamse Hand-in-hand mars. Het jaar daarop werd hij verkozen tot de Landelijk Voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Als Splinter gevraagd wordt naar zijn politieke voorbeelden, antwoordt hij zonder twijfel David Bowie & Prince; vrijgevochten individuen die voor Splinter het liberalisme belichamen.

Splinter Chabot als dagvoorzitter of spreker

Splinter wordt gekenmerkt door energie, enthousiasme en eigenzinnigheid.

Hij verschijnt regelmatig in de media. Zo schoof hij onder andere aan als tafelheer bij DWDD, was hij onlangs te gast bij Jinek en is hij geregeld te gast bij het programma Spraakmakers van NPO Radio 1.