info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk is één van de gezichten van de Keuringsdienst van Waarde en zal komend voorjaar te zien zijn als presentatrice van Ouders uit de Kast op NPO 3 bij de KRO-NCRV. Daarnaast is ze columnist voor het vrouwenblad Opzij en het blad Ouders Van Nu en schreef ze samen met Eva Munnik het boek De Melkfabriek. Tevens is ze ambassadrice van Edukans en met enige regelmaat in actualiteiten programma’s te zien als Amerika-deskundige. Voorheen was Sofie te zien als presentatrice van onder andere De Rekenkamer, De Medicijnmannen, Eureka, Eilanders en Puberruil Z@pp en op de radio te horen als presentatrice op 3FM van PS Radio dat ze samen met Paul Rabbering maakte en Radio 2. In 2014 won ze Wie Is De Mol?.

Sofie haar televisie carrière begon in 2006 toen ze aan de slag ging als verslaggeefster en presentatrice bij RTV Utrecht. In 2008 neemt haar carrière een vlucht, als ze wordt gevraagd voor de Jakhalzen van De Wereld Draait Door. Ondertussen blijft Sofie werkzaam voor RTV Utrecht en wordt ze als eerste presentatrice van een regionale zender genomineerd voor de journalistieke Philip Bloemendaal Prijs. Ze sleept hem in de wacht. “Sofie is alert, ad rem, geestig en naturel met een aangenaam soort ironie en een vaak sprankelende presentatie in geïmproviseerde en toch voortreffelijk geformuleerde zinnen”, aldus het juryrapport.

Tijdens haar studie Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen stond Sofie op de planken als onderdeel van het cabaret duo Anne Jan en Sofie. De twee winnen het prestigieuze cabaretfestival Cameretten. Sofie loopt naast haar studie stage bij Max Westerman, waar ze de journalistiek leert kennen. Sinds 2009 is ze werkzaam voor de KRO, waar ze al te zien was in de programma’s Ouders hebben geen seks, Geld speelt geen rol en Hints.

 

Sofie van den Enk als dagvoorzitter

Sofie van den Enk is met haar passie voor presenteren en gevoel voor humor en inhoud een veelgevraagde dagvoorzitter. Door haar veelzijdigheid is ze inzetbaar bij veel verschillende organisaties. Eerder werkte ze in opdracht van onder andere Rabobank, AFAS, ING, Computable, Schiphol, PWC, Juniorkamer Den Bosch, Entopic, RIBW Brabant, Screenforce, Verus, de Koninklijke Luchtmacht en verschillende overheidsinstellingen.

http://sofievandenenk.nl/