info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Sinan Can

Sinan Can

Sinan Can is programmamaker, onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Na zijn studie journalistiek in Tilburg werkte Can achtereenvolgens voor CNN Turk in Istanboel, De NMO en de NTR. Daarna werkte hij zes seizoenen voor het onderzoeksprogramma Zembla van de VARA waarmee hij voor zijn aflevering ‘De gijzeling in Almelo’ de onderzoeksjournalistieke prijs De Loep wint. Sinan is te zien als deelnemer van het programma Wie Is De Mol.

Vanaf 2011 maakt Can documentaireseries voor BNNVARA. In 2011 verschijnt Tien Jaar Na 9/11, in 2013 de serie Uitgezet waarmee hij de Clara Wichmann Penning wint, in 2015 Bloedbroeders waarin hij de Armeense genocide onderzoekt en genomineerd wordt voor de IDA Awards in Los Angeles. In 2016 verschijnt zijn drieluik De Arabische Storm over de gevolgen van de Arabische Lente en tevens de serie Onze missie in Afghanistan. In 2017 maakt hij het tweeluik In het spoor van IS waarmee hij genomineerd wordt voor de Zilveren Nipkowschijf en in 2018 portretteert hij de ellende van kinderen van jihadgangers in De verloren kinderen van het kalifaat.  Voor zijn televisiewerk ontvangt Sinan in 2016 de ereprijs Journalist voor de Vrede.

Naast zijn televisiewerk schrijft Sinan ook achtergrondverhalen en boeken bij zijn series. Zo publiceert hij bij twee documentaireseries: Bloedbroeders (UnieboekSpectrum) en De Arabische Storm (Lebowski).

Can is geregeld als deskundige te zien bij diverse talkshows als Pauw, Jinek, DWDD en RTL Late Night om te praten over oa internationale conflicten, vluchtelingenproblematiek,  het Midden-Oosten, Turkije en terreur.

Sinan Can als spreker

Sinan wordt veelal gevraagd voor het geven van lezingen. In verband met zijn series gemaakt in diverse oorlogs- en conflictgebieden wordt hij vooral gevraagd om te spreken over de internationale conflicten, vluchtelingen, Midden-Oosten, Turkije en terreur. Hij heeft op zijn reizen zoveel verschillende heftige, maar ook mooie momenten beleefd en de verdrietige, grote en kleine verhalen van diverse mensen gehoord. Hij spreekt geregeld met grote passie over deze interessante, bijzondere en soms heel zware onderwerpen op universiteiten, ministeries, festivals, middelbaren scholen en symposiums.