info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Sanne Staarink

Sanne Staarink

Sanne Staarink is iedere vrijdagochtend te zien als één van de vaste gezichten bij het RTL Ontbijtnieuws en is daarnaast geregeld te zien bij RTL Nieuws Laat, Editie NL en RTL Z Nieuws. “Met je neus bovenop en middenin het tumult van de wereld, wauw.” Sanne vindt het een voorrecht om het nieuws voor een groot publiek te mogen presenteren.

Op haar 18e verruilde Sanne het Noord-Hollandse landschap voor de woeste Atlantische kust van Frankrijk. Daar behaalde ze haar VWO diploma (baccalaureaat). Terug in Nederland studeerde ze Japankunde aan de economische faculteit van de Erasmus Universiteit. Nadat ze die studie succesvol had afgerond studeerde ze achtereenvolgens nog af in Linguistics (Manchester) en Archeologie (Leiden). Ze publiceerde een boek over de Nederlandse taal en schreef voor diverse vakbladen en landelijke kranten.

Voordat Sanne in 2011 bij RTL aan de slag ging, was ze werkzaam voor verschillende regionale zenders. Hier ontwikkelde ze zich op alle gebieden binnen het televisie vak. Ze regisseerde en presenteerde verschillende programma’s, waaronder een kunst en cultuur magazine, medische programma’s en het nieuws.

 

Sanne Staarink als dagvoorzitter

Sanne is een energieke verschijning.  Ze onderscheidt zich door haar grote kennis en brede interesse, gecombineerd met een scherpe, spontane en charmante presentatie. Naast het Nederlands, spreekt ze vloeiend Frans en Engels. Tot enkele opdrachtgevers van Sanne behoren APG, WNF en FGH Bank.