info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Saïda Maggé

Saïda Maggé

Saïda Maggé is journalist en presentator bij de Amsterdamse zender AT5. Sinds drie jaar is zij een van de vaste gezichten van de zender en presenteert zij ondere andere het nieuws. Daarnaast presenteert ze het programma ‘In de Stad’ en verschillende evenementen en interviewprogramma’s zoals Koninginnedag, Uitmarkt, de gemeenteraadsverkiezingen en de Zwoele Stad. Vorig jaar is ze ook een nieuw avontuur begonnen bij AT5: een wekelijkse show vanuit Vondel CS. Naast haar werk voor AT5 is ze ook freelance binnenland redacteur voor NOS.

Tijdens haar studie journalistiek in Utrecht liep Maggé al stage bij het AT5 Nieuws, waar ze bleef plakken als freelance verslaggever/redacteur. In de tussentijd schreef ze columns over haar eerste stappen in de journalistiek voor het vakblad Villamedia.  Nadat ze haar studie succesvol afrondde, deed ze nog ervaring op bij RTV Utrecht en BNN, maar uiteindelijk belandde ze weer op haar oude nest: AT5. Dit keer voor de camera’s.

Na haar periode bij AT5 is Saïda begonnen aan een nieuw avontuur bij Radio 1. Op deze zender gaat Saïda aan de slag als mede-presentator van het onderdeel de Nieuws en Co-bus. In haar nieuwe rol voert ze door het hele land gesprekken met mensen aan de hand van een actualiteit.