info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken

Na zijn tijd bij het journaal, is Rik verdergegaan met presenteren bij Net5. Daar presenteerde hij het nieuwe seizoen van Peking Express. Daarnaast maakte hij een reportagereeks ‘Rik Over de Grens’ waarvoor hij de hele wereld over reisde op zoek naar interessante thema’s en bijzondere ontmoetingen.

Na Net 5 is Rik werkzaam bij SBS 6. Hij presenteerde bij deze zender ‘Rik over de Grens’ en ‘Team Vermissingen’.

Voor de overstap naar Net5 was Rik zeventien jaar lang verbonden aan de NOS. Hij was sinds 1999 werkzaam als redacteur en verslaggever voor het NOS-Journaal, later als presentator voor tv (NOS Journaal) en radio (NOS Radio 1 Journaal).

Rik begon in 1995 zijn tv-carrière bij de Amsterdamse Stadszender AT5 als redacteur, verslaggever en presentator. Hij volgde training onder meer bij het Reuters Institute in Londen en liep een korte stage bij CNN. Ook was Rik incidenteel gastdocent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

De afgelopen jaren deed hij een aantal keer verslag van speciale uitzendingen van de NOS zoals het huwelijk en de inhuldiging van koning Willem-Alexander, de Paralympische Spelen in Peking 2008, het Bevrijdingsdag concert en de dag van Nationale rouw na het neerstorten van vlucht MH17.

Verder was Rik te zien in programma’s als 3 op reis, Nieuwsllink, de speelfilms ‘Spion van Oranje’, ‘Zomerhitte’ èn was hij in 2015 een van de kandidaten van Wie Is De Mol waar hij als winnaar eindigde. Ook presenteerde Rik begin 2016 Moltalk bij de AVROTROS met Viviënne van den Assem als sidekick. Daarnaast zat Rik in de jury voor de Gouden Strop (2012) en de Jos Brink prijs voor homo-emancipatie (2013 – 2015). In 2014 was hij de stem van het luisterboek ‘Oud worden zonder het te zijn’ van Rudy Westdorp.

 

Rik van de Westelaken als dagvoorzitter

Rik onderscheidt zich door zijn grote kennis, gecombineerd met een scherpe, spontane en charmante presentatie. Hij is een enthousiaste en open gespreksleider en weet als geen ander een discussie in goede banen te leiden. Tot eerdere opdrachtgevers behoren onder andere Politie Amsterdam, Stichting Lezen & Schrijven, HvA, Philharmonie Zuid Nederland en Accenture B.V.

www.rikvandewestelaken.nl