info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Pieter van der Wielen

Pieter van der Wielen

Pieter van der Wielen is radio- en televisiepresentator. Van middernacht tot 02.00 uur is hij iedere werkdag te horen bij Nooit meer Slapen op Radio 1. Daarnaast presenteerde hij De kennis van nu. Ook was Pieter drie jaar lang te horen als presentator bij het radioprogramma Labyrint.

Pieter werkte al bij de radio toen hij nog geschiedenis studeerde. Omroepen als NOS, VPRO en NTR haalden hem binnen om zijn originaliteit, scherpte, humor en zijn uitzonderlijke kennis van zaken. Hij presenteerde radioprogramma’s over wetenschap, economie, buitenland, cultuur, literatuur, hoorspelprogramma’s en ‘gewone’ actualiteitenprogramma’s. Op televisie presenteerde Pieter daarnaast ook verschillende programma’s waaronder Goudzoekers, Dat kan beter en samen met Georgina Verbaan de nieuwsrubriek Noorderlicht Nieuws.

Pieter van der Wielen is een inhoudelijk gedreven journalist. Zijn interviews zijn altijd geestig, persoonlijk en inhoudelijk sterk. Een aandachtige presentator die momenten creëert en die met flair zijn gasten uitspraken weet te ontlokken. Gesprekken met Van der Wielen zijn zelden saai en leveren vaak nieuwe inzichten in de drijfveren van zijn gasten.