info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Nathan de Vries

Nathan de Vries

Als geboren en getogen Groninger heeft Nathan de Vries altijd in de provinciehoofdstad gewoond. Spanning en sensatie zaten al op jonge leeftijd in zijn bloed. Na zijn Vwo-diploma, volgde Nathan de opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool. Een studie die hem weinig voldoening gaf, totdat de mogelijkheid zich voordeed om stage te lopen bij de lokale tv-omroep van Groningen: OOGtv. Bij het programma STUG maakte hij zijn eerste echte items voor de studenten uit de Martinistad. Het laatste jaar van zijn studie specialiseerde hij zich in Mediastiek. Daar maakte hij zijn eerste documentaire, over acteur Peter Tuinman. Na afgestudeerd te zijn begon hij aan de productie van het studentenprogramma ‘Mag Ik even Binnen Kijken’.

De droom van Nathan de Vries is om ooit op de Amerikaanse televisie een ster te worden. Daarom besloot hij op 22 november 2014 mee te doen aan de BNN Talentday. Bij deze talenten race van BNN hadden waren dat jaar 9994 kandidaten aangemeld. Nathan liet zijn talent spreken en bleef na een aantal selectiedagen met nog 4 anderen over. Uiteindelijk werd hij aangesteld als presentator bij BNN University, waar hij items maakte voor het online themakanaal van 101tv.

Na 5 maanden werd hij gevraagd om het nieuwe seizoen Spuiten en Slikken te presenteren naast Tim Hofman, Geraldine Kemper en Gwen van Poorten. Samen met Tim Hofman is Nathan de enige student die vanuit BNN University gelijk is doorgestroomd naar BNN. Naast televisiepresentator is Nathan ook te boeken als gastspreker, host en helpt hij bedrijven op het gebied van social media.