info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Nadia Moussaid

Nadia Moussaid

Nadia Moussaid is één van de vaste presentatoren van het KRO-NCRV programma Brandpunt+. In augustus was Nadia iedere werkdag te zien met haar talkshow Laat op Eén.

Daarvoor presenteerde ze voor de NTR het wekelijkse NPO 2-programma De Nieuwe Maan. In dit programma besprak Nadia met gasten onderwerpen rond de thema’s multiculturaliteit, integratie en participatie. Op radio 1 is ze geregeld te horen als presentator van het item De Bus van het programma Nieuws & Co en is ze de vaste invaller bij Nieuws & Co. Hierin komen uiteenlopende onderwerpen aan bod, van binnen- en buitenland, wetenschap, cultuur, politiek, economie, eigenlijk alles.

Na haar studie International Business & Languages werkte Nadia voor het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering. Maar de media lonkte. Ze deed een tweede studie sociale en culturele antropologie aan de VU en bepaalde daar haar Masters. Daarna werkte Nadia bij Women Inc., MTNL/VPRO en AT5. Eerder studeerde ze ook nog in Engeland. Ze woonde 2 jaar in Londen, studeerde aan de Westminster University en werkte in deze stad.

Nadia beperkt haar televisiewerk niet alleen tot presenteren, in 2015 maakte ze voor de KRO-NCRV de aangrijpende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv. Voor het online journalistieke platform Mindshakes van NRC maakte ze de korte documentaire Lost Generation, over jongeren in Bosnië-Herzegovina, 20 jaar na de oorlog.

Ook schuift ze af en toe aan bij De Wereld Draait Door als tafeldame en was ze geregeld deelnemer aan het Mediaforum op radio 1 voor de KRO-NCRV. Ze was invaller voor het radioprogramma Dichtbij Nederland op radio 5 en Opium op radio 4 voor de AVRO/TROS.

 

Nadia Moussaid als dagvoorzitter

Nadia heeft een brede interesse en ruime ervaring als dagvoorzitter, ze heeft een scherp journalistiek oog en weet met humor een goede sfeer neer te zetten. Door haar veelzijdigheid en uitstekende beheersing van de Engelse taal is ze inzetbaar bij verschillende organisaties.

Een greep uit een aantal opdrachtgevers; de Talkshows op het Nederlands Film Festival, het IDFA, Prins Claus Fonds, Women Inc. Cinema Arabe, IISG, TedXAmsterdam, Pakhuis de Zwijger, debatcentrum de Balie, NOOR Images, World Cinema Amsterdam, Amsterdam University Press.

Foto: Geert Broertjes