info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Milouska Meulens

Milouska Meulens

Milouska Meulens is presentator bij BNN-VARA. Op dit moment is Milouska als medepresentator te zien en te horen in het radio- en televisieprogramma Vroege Vogels, waarin natuur en milieu in het middelpunt staan. Milouska presenteert samen met Menno Bentveld dit natuurprogramma op televisiezender NPO2. Ook heeft ze het programma een tijd op NPO Radio 1 gepresenteerd. Ze wilde vooral bij Vroege Vogels werken om een steentje bij te kunnen dragen aan het milieubewustzijn in Nederland. Milouska is er trots op dat ze in haar werk haar idealen tot uiting kan brengen. Ook de reis die ze naar Haïti maakte voor Serious Request is haar daardoor goed bijgebleven.

Daarnaast presenteerde zij eerder samen met Brecht van Hulten het programma Groen Licht, een wekelijks, journalistiek reportageprogramma over groene feiten en fabels. Verder heeft Milouska Meulens bijna vijftien jaar het NOS Jeugdjournaal gepresenteerd en werkte ze voor het televisieprogramma Zembla. U kunt haar ook kennen van haar deelname aan het populaire spelprogramma Wie is de Mol?, waarin ze zelf als ‘mol’ de opdrachten stiekem mocht saboteren. Bovendien heeft ze tussendoor ook nog Kinderen voor Kinderen mogen presenteren.

Aan de Hogeschool in Utrecht is Milouska afgestudeerd voor Journalistiek. Haar mediacarrière begon tijdens haar succesvolle stage bij het toenmalige actualiteitenprogramma Middageditie van de VARA. Hierna werkte ze samen met Inge Diepman bij Bloed, Zweet en Tranen. En na een uitstapje van een jaar waarin ze op Curaçao bij de krant en bij tv werkte, keerde ze terug bij de VARA voor Zembla. Met haar komst naar Vroege Vogels is Milouska dus weer terug op het nest.

 

Milouska meulens als dagvoorzitter

Op elegante wijze wijze weet Milouska het publiek voor haar te winnen. Milouska is met haar jaren ervaring een veelgevraagd dagvoorzitter. Ze is inhoudelijk sterk, resultaatgericht en gaat met veel flair te werk.  Zo werkte zij eerder voor o.a. Museumvereniging, Xsaga en Oneworld.