info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Michiel Vos

Michiel Vos

Michiel Vos is journalist, jurist en Amerika correspondent met zowel een Nederlandse als Amerikaanse nationaliteit. Momenteel is hij werkzaam als Verenigde Staten- correspondent voor verschillende Nederlandse en Belgische televisie en radionetwerken. Zo is hij geregeld te zien bij RTL Boulevard en is hij wekelijks te horen op de radio bij De Wild in de Middag op NPO Radio 2. Daarnaast is hij ook regelmatig te zien als verslaggever bij MSNBC TV in de Verenigde Staten. Eerder was hij ook te zien bij RTL Late Night als Amerika deskundige.

Vos verhuisde naar Amerika om samen met Pelosi te werken aan Diary of a Political Tourist (een film over de verkiezingen van 2004 waarin ze John Kerry volgden). Daarna heeft hij nog vier andere documentaires geproduceerd. Na zijn huwelijk en de geboorte van zijn kinderen, vroeg Vos staatsburgerschap in Amerika aan en werkte samen met zijn vrouw aan de film Citizen USA, waarvoor zij de Amerikaanse staatsburgerschap ceremonies in alle 50 staten bijwoonden. Daarna besloot Vos van zijn immigrant-wordt-staatsburger ervaring gebruik te maken voor zijn eigen TV show over zijn zoektocht om Born Again in the USA.

In 2013 en 2014 presenteerde en regisseerde hij zeven afleveringen van zijn eigen TV show My America. My America is een vierdelige documentaire-essay over zijn zoektocht naar zichzelf als een Amerikaan- wat hem uiteindelijk leidt naar het afleggen van de ‘Pledge of Allegiance’ tegenover de Amerikaanse vlag, samen met president Barack Obama. Voor seizoen twee van My America, ging Vos nog een stapje verder door zijn persoonlijke verhaal te vertellen over de Two America’s, die hij elke dag ervaart.

 

Michiel vos als spreker en dagvoorzitter

Michiel zijn ervaring gecombineerd met zijn kennis over de Amerikaanse politiek, heeft hem gemaakt tot een journalist en jurist voor de Nederlandse en Belgische televisie en radio en veelgevraagd dagvoorzitter en spreker. Zo gaf hij onder meer lezingen voor ING, Rabobank, Theodoor Gilissen Bankiers N.V en BKB.