info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Marijn Frank

Marijn Frank

Marijn Frank is een van de gezichten van de Keuringsdienst van Waarde. Verder was zij te zien in het programma De Rekenkamer, waarin zij de kosten van uiteenlopende zaken in kaart bracht. In 2011 presenteerde ze met Abdelkader Benali de serie Het Beloofde Land.

Naast Keuringsdienst van Waarde is Marijn Frank ook online presentatrice bij De Monitor. Dit is het onderzoeksjournalistieke platform van de KRO-NCRV. Hierin worden maatschappelijke kwesties met behulp van de kennis, ervaringen en input van publiek onderzocht.

Naast presentatrice en verslaggever is Marijn ook documentairemaakster. Onlangs draaide haar eerste bioscoopdocumentaire: Vleesverlangen. In Vleesverlangen vraagt zij zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees. Net als vele anderen, wordt Marijn heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In de film gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om tot een goede keuze te komen. In 2007 maakte ze de documentaire Pappa is weg en ik wilde nog wat vragen als afstudeerfilm voor de Nederlandse Film en Televisie Academie. Tijdens het Nederlands Film Festival in 2007 won ze met deze film de Tuschinski Film Award. In 2012 maakte ze de jeugddocumentaire Bente’s Stem, die op vele internationale festivals werd vertoond waaronder het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA). 22 oktober gaat haar nieuwste jeugddocumentaire in première genaamd Slagershart, deze is reeds genomineerd voor de Kinderkast prijs.

Marijn als dagvoorzitter en spreker

Door Marijn haar ervaring is zij een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker in de food gerelateerde evenementen. Zo heeft zij onder meer gewerkt voor AgriFoodTech, Natudis, Marine Stewardship Council, MVO en Alliantie Verduurzaming Voedsel.