info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek maakt, illustreert en presenteert online video’s voor zowel haar eigen kanaal als in opdracht van diverse merken. Zo is zij bijvoorbeeld één van de vaste gezichten op het YouTube- kanaal van Albert Heijn, zijnde Appie Today. In het verleden werkte zij met verschillende partijen, van Red Bull tot het Ministerie van Cultuur en Onderwijs, van LINDA TV tot Top Notch. Begin december gaat haar nieuwe docu-serie ‘Mijn seks is stuk’ van start op NPO 3, waarin ze opzoek gaat naar antwoorden op de vraag: ‘Waarom heb ik geen zin in seks?’

Ook is Lize een grote naam op haar social media kanalen. Dit begon in 2010 met online bekendheid vanwege het project #helplizeaaneenlaptop, waarmee ze in ruil voor een donatie tekeningen maakte. Naast de laptop leverde haar dit een sponsordeal met tekentablettenfabrikant Wacom en illustratieopdrachten voor o.a. Asics, Converse en Heineken. In 2012 maakte zij de 10-delige serie Op Pad met Petra waarin zij haar moeder de winter doorhielp. Ook de samensmelting van haar katten op Instagram genereerde veel aandacht en haar katen Dirk en Dennie zijn ware Instagram fenomenen te noemen. Mede hierdoor won ze in 2019 de prijs voor Beste Instagrammer vanuit The Best Social Awards.

In 2017 begon Lize haar eigen wekelijkse YouTube-show Adviezen van Lize waarin zij antwoord gaf op typische millennial-dilemma’s. Adviezen van Lize was niet alleen te vinden op YouTube, maar ook als rubriek elke donderdagochtend op 3FM en als column in de VIVA. Organisaties als Heinz, IKEA, maar ook het ministerie van Volksgezondheid durven het aan en laten hun boodschap door Lize in een speciaal voor hen gemaakte aflevering gieten op haar kanaal. Ook was Lize in 2018 te horen als presentator van Bezeten van Eten, een podcast van Appie Today. Lize’s presentatie en interviewstijl is hierbij rap van geest, vrij en informeel. Haar toon is vaak humoristisch en betrokken.

In haar veelzijdigheid maakte ze de daarnaast videoclips voor Anouk, Yellow Claw en Lucky Fonz III. Ook schreef ze de afgelopen jaren columns voor Glamour, Cineville en VIVA en in oktober 2019 speelt Lize haar eerste filmrol in de film House of No Limits.

www.doorlize.nl