info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek maakt en presenteert online video’s in opdracht van uiteenlopende partijen, zo is zij een van de vaste gezichten op het YouTube- kanaal van Albert Heijn ‘Appie Today’. In het verleden werkte zij met verschillende andere partijen, van Red Bull tot het Ministerie van Cultuur en Onderwijs, van LINDA TV tot Top Notch.

Eerder heeft Lize ook haar eigen wekelijkse YouTube-show ‘Adviezen van Lize’ gehad waarin zij antwoord gaf op typische millennialdilemma’s. ‘Adviezen van Lize’ was niet alleen te vinden op YouTube, maar ook als rubriek elke donderdagochtend op 3FM en daarnaast schreef ze elke week een column in de VIVA waarin zij drie ‘Adviezen van Lize’ meegaf.  Organisaties als Heinz, IKEA, maar ook het ministerie van Volksgezondheid durven en het aan en laten hun boodschap door Lize in een speciaal voor hen gemaakte aflevering gieten op haar kanaal. Naast te zien in video’s was Lize ook te horen als presentator van Bezeten van Eten, de eerste podcast van ‘Appie Today’s’ hand.

Lize’s presentatie en interviewstijl is rap van geest, vrij en informeel. De toon is vaak humoristisch maar betrokken

Lize’s presentatie en interviewstijl is rap van geest, vrij en informeel. De toon is vaak humoristisch maar betrokken.

Lize is bekend van sociale media en online opgezette projecten. In 2010 verkreeg Lize online bekendheid met het project #helplizeaaneenlaptop. Waarmee ze in ruil voor een donatie in foto’s tekende, met het idee hoe hoger de donatie hoe meer tijd er in de tekening ging. Naast de laptop leverde haar dit een sponsordeal met tekentablettenfabrikant Wacom en illustratieopdrachten voor o.a. Asics, Converse en Heineken. In 2012 maakte zij de 10-delige serie Op Pad met Petra waarin zij haar moeder de winter doorhielp. Deze serie werd uitgezonden via het YouTube kanaal van Top Notch en zorgde ervoor dat moeder Petra op plek 7 belandde van het eenmalige SBS6 programma ‘De 25 Leukste Moeders’.

Door de jaren heen maakte ze videoclips voor Anouk, Yellow Claw en Lucky Fonz III, werd haar kat Dirk een Snapchat en Instagram fenomeen vanwege zijn malle uiterlijk en het herhaaldelijk roepen van ‘DIRKIEEEEE’ (waar sinds kort ook DENNIEEEEE is bijgekomen) en schreef ze columns voor Glamour, Cineville en VIVA.

www.doorlize.nl