info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek maakt en presenteert online videoseries voor o.a. Top Notch, LINDA, Red Bull, Gliss Kur, KitKat en Cineville. Waarin ze kookt met Ronald Giphart, naar de film gaat met Arjen Lubach en de winterdepressie bij haar moeder tegenging door leuke dingen met haar te ondernemen. Daarnaast heeft Lize ook haar eigen wekelijkse YouTube-show ‘Adviezen van Lize’ waarin zij antwoord geeft op typische millennialdilemma’s.

Naast haar eigen YouTube-kanaal, is ze ook een van de vaste gezichten op het kanaal van Albert Heijn. Dit YouTube kanaal heet Appie Today en plaatst dagelijkse show, reportages en series omtrent Albert Heijn. Zoals eten, proeven, trends, actualiteiten, blunders enzovoort.

Lize’s presentatie en interviewstijl is rap van geest, vrij en informeel. De toon is vaak humoristisch maar betrokken.

Lize is bekend van sociale media en online opgezette projecten. In 2010 verkreeg Lize online bekendheid met het project #helplizeaaneenlaptop. Waarmee ze in ruil voor een donatie in foto’s tekende, met het idee hoe hoger de donatie hoe meer tijd er in de tekening ging. Naast de laptop leverde haar dit een sponsordeal met tekentablettenfabrikant Wacom en illustratieopdrachten voor o.a. Asics, Converse en Heineken. In 2012 maakte zij de 10-delige serie Op Pad met Petra waarin zij haar moeder de winter doorhielp. Deze serie werd uitgezonden via het YouTube kanaal van Top Notch en zorgde ervoor dat moeder Petra op plek 7 belandde van het eenmalige SBS6 programma De 25 Leukste Moeders.

Door de jaren heen maakte ze videoclips voor Anouk, Yellow Claw en Lucky Fonz III, werd haar kat Dirk een Snapchat en Instagram fenomeen vanwege zijn malle uiterlijk en het herhaaldelijk roepen van ‘DIRKIEEEEE’ en schreef ze columns voor Glamour.

www.doorlize.nl