info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Linda Hakeboom

Linda Hakeboom

Linda Hakeboom is documentairemaker, presentatrice en journalist. Dit najaar zal ze weer te zien zijn in het scherpe reisprogramma Trippers (voormalig Spuiten en Slikken op Reis) op BNNVARA, waarin ze de levens van mensen over de hele wereld filmt. Daarbij breekt ze vaak door taboes heen. Zo maakte ze in eerdere seizoenen al een reportage over de golf aan illegale abortussen op de Filipijnen en een verhaal over de heftige eenzaamheid in Japan, vaak met de dood tot gevolg.

Naast de vele reizen naar het buitenland voor Trippers is Linda momenteel ook druk bezig met het maken van een nieuwe documentaire die dit najaar op televisie te zien zal zijn. Waar die over gaat houden we nog even geheim. Tevens zal Linda vanaf 6 september te zien zijn als een van de kandidaten van The Big Escape.

Voorheen was Linda ook te zien als een van de gezichten van het VARA programma RamBam, maar kennen we haar natuurlijk ook van haar documentaires over Douwe Bob, Jett Rebel, Jan Jaap van der Wal en de high class escortwereld voor TLC. Ook maakte ze haar eigen documentaireserie over bekende mannen met een stevig imago voor BNN, genaamd Linda’s Mannen. Daarin zag je Giel van StukTV, Lil’ Kleine, Timor Steffens en voetballer Ricardo Kishna.

Linda Hakeboom kreeg op de School voor Journalistiek in Utrecht volledig tegen haar zin in een camera in haar handen gedrukt. Schrijver wilde ze worden, dus wat moest ze met dat ding? Uiteraard leek het eerste filmpje dat ze maakte nergens op, maar ze was gegrepen: beelden deden iets met haar. En zo geschiedde. Inmiddels is Linda alweer járen documentairemaker en presentatrice.

www.lindahakeboom.com