info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Lex Uiting

Lex Uiting

Lex Uiting is verslaggever en radio- en televisiepresentator bij BNNVARA. Daar presenteert hij programma’s als Kinderen voor Kinderen, 3 op reis Midweek en is hij iedere zondagnacht te horen op 3FM. Lex knalt dan met de luisteraars de nacht door tussen 02:00 en 04:00 uur. Daarnaast zal hij binnenkort op NPO3 te zien zijn in de Vastelaovesdocumentaire Nao ’t Zuuje, waarin Lex als prins carnaval van zijn geboortestad Venlo gevolgd wordt.

Lex begint zijn carrière bij Omroep Venlo en stapt in 2005 over naar BNN bij het opleidingstraject BNN University. Na de BNN University stroomt hij door naar de VARA om de tv-programma’s ‘Kassa3’ en vanaf 2009 ‘Kinderen Voor Kinderen’ te presenteren. Tevens wordt hij verslaggever voor Radio 1 en later voor 3FM, bij de programma’s Wout! en de Coen en Sander Show. Ook is hij één seizoen te zien als jongste Jakhals bij ‘De Wereld Draait Door’ en van 2012 tot 2015 is Lex één van de vaste gezichten van ‘RamBam’. Samen met Giel Beelen presenteerde hij ‘De beste singer songwriter van Nederland’. in 2016 nam Lex deel aan Expeditie Robinson.

Naast het presenteren en radio maken schrijft en maakt Lex ook muziek. Tien jaar lang toerde hij als zanger met z’n dialectbandje (Zoemaar) door Limburg en bracht twee albums en drie singles uit. Voor de plaat Wiéd weg van de waereld wint hij als liedjesschrijver de Priés Veur ’t Limburgs Leed in 2011. In 2014 schreef hij speciaal voor het huwelijk van zijn broer het lied ‘Vanaaf vandaag’ en bereikte daarmee de eerste positie in de iTunes Top 100. In 2017 is Lex Prins Carnaval van het oudste vastelaoves (carnavals) gezelschap van Nederland Jocus. Ter gelegenheid van zijn Prinsschap in zijn geboortestad schreef Lex hett liedje Nao ’t Zuuje.

Lex Uiting als dagvoorzitter

Lex wordt regelmatig gevraagd om als dagvoorzitter een evenement in goede banen te leiden. Met zijn enthousiasme, professionaliteit en humor kan hij onder meer BrandDeli, Delta onderwijs en Diversion aan zijn opdrachtgevers toevoegen.