info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Laïs van Niel

Laïs van Niel

Het afgelopen jaar was Laïs van Niel een van de talenten van BNN University: het interne opleidingstraject van BNN, waar zij uit 10.000 jongeren werd gekozen. Laïs is jong, maar is klaar om haar plek binnen het Nederlandse medialandschap te veroveren. Dit jonge talent is scherp, kritisch en ambitieus. Ze gaat graag de confrontatie aan.

Zo gaf zij voor haar documentaire ‘Van Drank naar Drugs’ een kijkje in het leven van jongeren die door de ophoging van de alcoholleeftijd massaal drugs zijn gaan gebruiken. Dit deed ze met succes: er werden kamervragen gesteld en Den Haag pleit nu voor een grootschalig onderzoek. Bovendien werd haar documentaire uitgezonden bij Spuiten & Slikken.

Daarnaast maakt Laïs als nieuwsjager items van A tot Z voor SpunkTV. Ook ging zij in de 101.TV serie ‘Weird Wide Web’ opzoek naar de mensen achter ludieke websites op het WWW. De documentaire die zij destijds maakte voor Weird Wide Web over ‘de man met 105 kinderen’ is onlangs gekocht door het programma Explosive van het Duitse RTL en zal daar worden uitgezonden.

Haar fascinatie voor ‘bijzondere’ mensen zat er al vroeg in. Op jonge leeftijd begon Laïs met schrijven voor Spunk.nl. Hier schreef zij spraakmakende stukken over haar fascinaties en interviewde zij intrigerende mensen. Maar niet alleen Spunk publiceerde Laïs haar schrijfkunsten. Ook op verhaaltjevoordedorst en FHM waren er stukken, reportages en interviews te vinden.

Naast presenteren en schrijven is dit multitalent model, waarvoor Laïs naar verschillende landen afreisde. Voor haar documentaires wist Laïs het afgelopen jaar een plekje te bemachtigen binnen de Jonge 100: de 100 meest veelbelovende jongeren onder de 25. Laïs is klaar om deze nominatie waar te gaan maken.