info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Johan Fretz

Johan Fretz

Johan Fretz is cabaratier en schrijver. Tijdens de verkiezingsperiode trad Johan meerdere keren op bij Pauw & Jinek met zijn voordracht: De Verkiezingen. Hij sloot de uitzendingen af met optredens over de verkiezingen die zeer goed werden ontvangen door meer dan een miljoen kijkers. Daarnaast is hij ook bekend van het NPO2 programma De Nieuwe Wereld van IKON. Een programma over kunst, cultuur en mensenrechten.

Op 4 maart 2018 begint Johan aan zijn solodebuut in het theater. In zijn eigen nieuwe show De Zachtmoedige Radicaal, legt Fretz een gepolariseerd Nederland op het hakblok.

Als columnist schrijft Johan wekelijks voor het Parool, nadat hij eerder voor de Volkskrant werkte. Ook werkt hij momenteel hard aan zijn nieuwste boek ‘Onder de paramariboom’. Verder is Johan een veelgevraagde stemacteur, hij spreekt veel in voor o.a. Eneco en De Volkskrant.

Fretz is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en maakte in 2012 samen met Marcel Harteveld de voorstelling Fretz 2025: Revolte. De voorstelling was gebaseerd op de debuutroman Fretz 2025. Dit boek vertelt het verhaal van een jonge idealist die ernaar streeft om in 2025 de nieuwe minister-president van Nederland te worden. Drie jaar na hun eerste voorstelling toeren Harteveld en Fretz nog een keer als cabaret duo. Als Gebroerders Harteveld & Fretz toerden ze tot eind mei 2016 door heel Nederland. Hun show werd door Trouw, Volkskrant en Theaterkrant bekroond met vier sterren: ‘Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!’ ‘Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers’.

 

Johan Fretz als debatleider of spreker

Johans eigenzinnigheid, flair en idealisme maken hem tot een veelgevraagde spreker op evenementen, tijdens debatsessies en in programma’s. Hij weet te inspireren, overrompelen en het publiek op te schudden.

 

PDF – Johan Fretz

Kijk voor de actuele speellijst van De Gebroeders Fretz op hun website.

Johan Fretz inhuren? Dat kan direct en exclusief bij Talent Kitchen.