info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Joël Broekaert

Joël Broekaert

Joël Broekaert (1982) is restaurantrecensent voor NRC. Joël werd in 2016 tweede bij het KRO-NCRV Programma De Slimste Mens. Zijn culinaire interesse brengt hem verder dan nationale en internationale toprestaurants. Het gaat niet alleen om wat er op het bord ligt, maar ook waar het vandaan komt en hoe het daar terecht is gekomen. Jachtexcursies naar Zweden en Duitsland, zalm vissen in de wildernis van Alaska, Joël heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt.

Joël heeft Geschiedenis en Journalistiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn journalistieke carrière begon als stagiair bij Vrij Nederland. Later liep hij stage bij Amerika-correspondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws te New York.

Na zijn studies werkte Joël tijdelijk als economie-correspondent in New York voor de NRC. In 2010 begon Joël als redacteur binnenland bij nrc.next. Sinds 2012 heeft hij zich gespecialiseerd als voedseljournalist. Nu schrijft hij een columns voor Vrij Nederland en recenseert restaurants in Nederland voor NRC Handelsblad. Daarnaast maakt hij jaarlijks met Vrij Nederland een kookboekenspecial.

Sinds november houdt Joël zich ook bezig met presenteren. Hij heeft zijn eigen programma bij KRO-NCRV. In ‘De 5 smaken van Joël’ vliegt hij de hele wereld over om antwoord te geven op prangende etensvragen.

Joël Broekaert als spreker

Joël benadert zijn onderwerpen altijd met humor. Door zijn aanstekelijke enthousiasme is hij een uitermate onderhoudend spreker. Hij overtuigt u graag van noodzaak en de geneugten van het kop-tot-staart-eten of neemt u mee op avonturen naar duurzame tonijnvisserijen op de Malediven of naar het beste restaurant ter wereld NOMA in Kopenhagen.

Laat u zich niet op het verkeerde been zetten door zijn rebelse uiterlijk. Joël is een doorgewinterde journalist, die de juiste vragen weet te stellen en zich niet makkelijk laat afschepen. Door deze kwaliteiten is hij een ideale debatleider, die waar nodig de diepte in duikt, maar ook op een luchtige manier de vaart erin kan houden.