info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Joël Broekaert

Joël Broekaert

Joël Broekaert werd onlangs tweede in het KRO-NCRV Programma De Slimste Mens en is de restaurantrecensent van NRC Handelsblad en culinair columnist voor Vrij Nederland. Zijn culinaire interesse brengt hem verder dan nationale en internationale top-restaurants. Het gaat niet alleen om wat er op het bord ligt, maar ook waar het vandaan komt. En hoe het daar terecht is gekomen. Jachtexcursies naar Zweden en Duitsland en zalm vissen in de wildernis van Alaska. Joël heeft het allemaal van dichtbij gezien.

Joël studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte kort in New York voor de NRC economie-correspondent en het RTL Nieuws. In 2010 begon Joël als redacteur binnenland bij nrc.next. Sinds 2012 heeft hij zich gespecialiseerd als voedseljournalist. Nu schrijft hij wekelijks een column voor Vrij Nederland en recenseert iedere week een restaurant in Nederland voor NRC Handelsblad. Daarnaast maakt hij jaarlijks met Vrij Nederland een kookboekenspecial.

Joël Broekaert als spreker

Joël benadert zijn onderwerpen altijd met humor. Door zijn aanstekelijke enthousiasme is hij een uitermate onderhoudend spreker. Hij overtuigt u graag van noodzaak en de geneugten van het kop-tot-staart-eten of neemt u mee op avonturen naar duurzame tonijnvisserijen op de Malediven of naar het beste restaurant ter wereld NOMA in Kopenhagen.

Laat u zich niet op het verkeerde been zetten door zijn rebelse uiterlijk. Joël is een doorgewinterde journalist, die de juiste vragen weet te stellen en zich niet makkelijk laat afschepen. Door deze kwaliteiten is hij een ideale debatleider, die waar nodig de diepte in duikt, maar ook op een luchtige manier de vaart erin kan houden.