info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Joël Broekaert

Joël Broekaert

Joël Broekaert is programmamaker en restaurantrecensent voor NRC. Zijn culinaire interesse brengt hem verder dan nationale en internationale toprestaurants. Het gaat hem niet alleen om wat er op het bord ligt, maar ook waar het vandaan komt en hoe het daar terecht is gekomen. Dit onderzoekt hij dan ook in het tweede seizoen van zijn serie De Smaak van Joël die in de zomer van 2019 werd uitgezonden. In 2016 werd Joël tweede bij het KRO-NCRV Programma De Slimste Mens.

Joël komt echter uit een andere hoek, hij heeft Geschiedenis en Journalistiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn journalistieke carrière begon als stagiair bij Vrij Nederland. Later liep hij stage bij Amerika-correspondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws te New York.

Na zijn studies werkte Joël tijdelijk als economie-correspondent in New York voor de NRC. In 2010 begon Joël als redacteur binnenland bij nrc.next. Sinds 2012 heeft hij zich gespecialiseerd als voedseljournalist. Nu schrijft hij columns voor Vrij Nederland en recenseert restaurants in Nederland voor NRC Handelsblad. Daarnaast maakt hij jaarlijks met Vrij Nederland een kookboekenspecial.

Sinds november 2018 houdt Joël zich ook bezig met presenteren. Hij heeft zijn eigen programma bij KRO-NCRV. In het eerste seizoen van ‘De 5 smaken van Joël’ vloog hij de hele wereld over om antwoord te geven op prangende etensvragen.

Joël Broekaert als spreker

Joël benadert zijn onderwerpen altijd met humor. Door zijn aanstekelijke enthousiasme is hij een uitermate onderhoudende spreker. Hij overtuigt u graag van noodzaak en de geneugten van het kop-tot-staart-eten of neemt u mee op zijn gedane reizen naar duurzame tonijnvisserijen op de Malediven of het beste restaurant ter wereld NOMA in Kopenhagen.

Laat u zich niet op het verkeerde been zetten door zijn rebelse uiterlijk. Joël is een doorgewinterde journalist, die de juiste vragen weet te stellen en zich niet makkelijk laat afschepen. Door deze kwaliteiten is hij een ideale debatleider, die waar nodig de diepte in duikt, maar ook op een luchtige manier de vaart erin kan houden.