info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Jelte Sondij

Jelte Sondij

Jelte Sondij was vijf jaar lang één van de vaste gezichten van het BNN-VARA programma RamBam. Ook had hij zijn eigen talkshow, genaamd Jelte’s One Man Show. En zoals de naam al doet vermoeden, deed Jelte hier alles zelf. Onlangs was hij iedere woensdag op donderdagnacht met Kees Dorresteijn te horen met dé journalistieke hitlijst van Radio 1: Topradio. Daarnaast presenteerde hij TV Lab en was hij eerder te zien in de Social Club en als Jakhals in De Wereld Draait Door.

Naast het presenteren voor BNN-VARA, presenteerde Jelte ook op andere kanalen. Zo was hij de presentator bij het programma OFFLINE voor LindaTV. In dit programma volgt Jelte hoe vijf Nederlanders 72 uur lang zonder telefoon door het leven gaan. Ook presenteerde Jelte voor ING Culture Shock. Deze serie laat elke week iets nieuws, verrassends, leerzaams of opzienbarends zien over een culturele uiting, expositie, instelling of event.

Tijdens en na zijn studie Algemene Economie aan de UvA werkte Jelte Sondij (1981) als campagnestrateeg bij het campagnebureau Booij, Klusman en Van Bruggen. Hij was er betrokken bij de ontwikkeling van campagnes voor opdrachtgevers als KLM, Aegon, VSBfonds, Platform Bètatechniek en diverse ministeries.

Daarnaast publiceerde Jelte enige tijd voor Follow the Money, een multimediaal platform voor financieel-economische journalistiek. Onder andere voor het ondernemersplatform van uitgeverij Wegener De Ondernemer, waarvoor hij een interviewreeks met succesvolle ondernemers van Nederlandse bodem schreef.

 

Jelte Sondij als dagvoorzitter

Jelte is scherp, professioneel en heeft een goed gevoel voor humor. Daarnaast is hij ook graag van toegevoegde waarde in de voorbereiding. Naast zijn huidige televisiewerkzaamheden bij de VARA leidt Jelte regelmatig debatten en gesprekssessies, zoals recentelijk over thema’s als arbeidsparticipatie (met Agnes Jongerius), de toekomst van het pensioenstelsel (met Bas Jacobs) en gezondheidszorg (met Ivan Woffers). Ook politiek behoort tot zijn interesse; in het kader van de Duitse en Amerikaanse verkiezingen leidde Jelte interviews en debatten op de verkiezingsbijeenkomst in de Melkweg.