info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Iris van Lunenburg

Iris van Lunenburg

Iris is verslaggever voor oa LINDA.tv en LINDAnieuws. Vanaf eind augustus is ze wekelijks te zien in het programma ‘Iris test…’. Hierin onderzoekt ze hoe mensen reageren op spannende, maatschappelijke vraagstukken. Ook interviewt ze bekende, interessante Nederlanders voor  de backstagevideo’s van LINDA.magazine . Daarnaast is ze een van de vaste tafelgasten van het social mediaprogramma @Z op RTLZ.

Voor het programma Jan Rijdt Rond (KRO-NCRV) ging ze als verslaggever op zoek naar verrassende en spraakmakende verhalen en bracht ze actueel nieuws uit de onverwachte hoek. Voorheen was Iris verslaggever voor Het Parool, waar zij de dagelijkse eigen rubriek Schuim schreef. Hiervoor maakte zij elke dag, op geheel eigen wijze, een reportage van een boekpresentatie, politieke borrel of opening. Ook was ze bijna een jaar lang achterpaginacolumnist voor zakenblad Quote, waarvoor ze in een (internationale) wereld dook die niet de hare was: die van de golddiggers, en de mannen die van ze houden.

Iris is breed geïnteresseerd, met een voorliefde voor nieuws en multimediale vernieuwing. Ze heeft ambitie, is kritisch en wordt niet zelden gezien als iemand die zich kan ontwikkelen tot een vaste waarde binnen het Nederlandse medialandschap. (Iris heeft de BNN University en de BKB Academie gedaan.)

Foto: Linda Stulic