info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Iris van Lunenburg

Iris van Lunenburg

Iris presenteert het NTR programma ‘Iris onderzoekt’ over gemengde relaties en schrijft een wekelijkse column in de krant Metro over het nieuws. Daarnaast is ze ambassadeur van Stichting Lezen.

Voorheen presenteerde Iris voor LINDAtv het wekelijkse programma ‘Iris test’, waarin ze onderzocht hoe mensen reageerden op actuele, maatschappelijke vraagstukken. Ook maakte ze de serie ‘Iris in Ivoorkust’ voor Het Rode Kruis en Serious Request over de behandeling van longontsteking aldaar. Voor het programma Jan Rijdt Rond (KRO-NCRV) ging ze als verslaggever op zoek naar verrassende en spraakmakende verhalen en bracht ze actueel nieuws uit de onverwachte hoek. Iris was verslaggever voor Het Parool, waar zij de dagelijkse eigen rubriek Schuim schreef. Hiervoor maakte zij elke dag, op geheel eigen wijze, een reportage van een boekpresentatie, politieke borrel of opening. Ook was ze bijna een jaar lang achterpaginacolumnist voor zakenblad Quote, waarvoor ze in een (internationale) wereld dook die niet de hare was: die van de golddiggers, en de mannen die van ze houden.

Iris is op nummer 8 geëindigd in de Kleurrijke Top 100 en is breed geïnteresseerd, met een voorliefde voor nieuws en crossmediale vernieuwing. Ze heeft ambitie, is kritisch en wordt niet zelden gezien als iemand die zich kan ontwikkelen tot een vaste waarde binnen het Nederlandse medialandschap.

(Iris heeft de BNN University en de BKB Academie gedaan.)