info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Hella Hueck

Hella Hueck

Hella Hueck is freelance business journalist en sinds maart 2018 redacteur/verslaggever technologie en innovatie bij het Financieel Dagblad. Hueck werkte ruim 12 jaar als presentatrice en verslaggeefster bij RTL Z en RTL Nieuws. Ook presenteerde ze jarenlang het programma “Toekomstmakers” op RTLZ, een TV programma over innovatie en ondernemerschap. In 2017 maakte ze in samenwerking met het CBS het programma ‘Stand van het Land” – de verhalen achter de economische cijfers voor omroep WNL. Ze duidt regelmatig het economische nieuws bij programma’s als Pauw, Goedemorgen Nederland en De Kantine op BNR Nieuwsradio.

Ze volgde een postdoctorale opleiding radio- en televisiejournalistiek, liep stage bij RTL en leerde daar interviewen, monteren en televisieteksten schrijven. Voordat Hella in de journalistiek terecht kwam werkte ze in sales en marketing. Door deze werkervaring te combineren met haar journalistieke talent groeide Hueck snel door naar verslaggeefster.

Verslaggeving in combinatie met het presenteren van economisch nieuws is volgens Hella een fantastische combinatie: ‘Als verslaggever zit je op locatie bovenop het nieuws, als presentatrice heb je overzicht over alle onderwerpen en moet je alles goed verbinden’.

Hella Hueck werd bekend als economisch verslaggever tijdens de economische crisis en de ondergang van de DSB Bank. Voor haar verslag van de Eurocrisis reisde Hueck af naar IJsland, Griekenland en Cyprus. Daarnaast interviewde ze CEO’s van onder andere Royal Dutch Shell, Unilever, Philips Electronics, voormalige president van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet en econoom Nouriel Roubini.

Hella Hueck als dagvoorzitter

Haar journalistieke achtergrond gecombineerd met economische kennis, humor en flair maken Hella een veelgevraagde dagvoorzitter. Tot haar opdrachtgevers behoren o.a.  ABN Amro, Nationale Nederlanden, Verening van Hogescholen, Computable, Pensioenfederatie, Nibud, De Groene Zaak, Economic Board Utrecht.