info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Hella Hueck

Hella Hueck

Hella Hueck is journalist en werkzaam als presentatrice en verslaggeefster bij RTL nieuws en RTL Z. Daarnaast maakt ze voor WNL het programma Stand van het Land. Hierin gaat ze op zoek naar de verhalen achter de economische cijfers. In tien afleveringen laat ze elke maand zien hoe Nederland er economisch voor staat en wie of wat daar invloed op hebben.

Ze volgde een postdoctorale opleiding radio- en televisiejournalistiek, liep stage bij RTL en leerde daar interviewen, monteren en televisieteksten schrijven. Voordat Hella in de journalistiek terecht kwam werkte ze in sales en marketing. Door deze werkervaring te combineren met haar journalistieke talent groeide Hueck snel door naar verslaggeefster.

Verslaggeving in combinatie met het presenteren van economisch nieuws is volgens Hella een fantastische combinatie: ‘Als verslaggever zit je op locatie bovenop het nieuws, als presentatrice heb je overzicht over alle onderwerpen en moet je alles goed verbinden’.

Hella Hueck werd bekend als economisch verslaggever tijdens de economische crisis en de ondergang van de DSB Bank. Voor haar verslag van de Eurocrisis reisde Hueck af naar IJsland, Griekenland en Cyprus. Daarnaast interviewde ze CEO’s van onder andere Royal Dutch Shell, Unilever, Philips Electronics, voormalige president van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet en econoom Nouriel Roubini.  Naast haar werkzaamheden bij RTL is ze mede-oprichter van Stichting Dutch Media Professionals.

 

Hella Hueck als dagvoorzitter

Haar journalistieke achtergrond gecombineerd met economische kennis, humor en flair maken Hella een veelgevraagde dagvoorzitter. Tot haar opdrachtgevers behoren o.a. ABP, ABN, ING, Pensioenfederatie, Computable, Aegon en Brainport.