info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Gerben van Driel

Gerben van Driel

Sinds augustus 2015 werkt Gerben voor RTL Z. Eerder als redacteur, verslaggever en voice-over, daarna naast Paul van Liempt als co-host van het dagelijks actualiteitenprogramma @Z. In dit programma brengt hij feiten en achtergronden bij het nieuws en de meest opmerkelijke verhalen van Social Media.

Daarvoor studeerde Gerben Bedrijfskunde in Rotterdam en werkt aansluitend onder andere bij ABN AMRO. Maar zijn creatieve bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij valt op bij cursussen en workshops en krijgt een kans bij Multiculturele Televisie Nederland. Daar leert hij de fijne kneepjes van het televisievak: verhalen vertellen door zelf te researchen, filmen en te monteren. Dat perfectioneert hij vervolgens in zijn werk aan verschillende televisieprogramma’s voor verschillende landelijke televisiezenders.

Hij verschijnt voor het eerst in beeld als verslaggever en presentator van het dagelijkse PowNews. Daar onderscheidt hij zich door zijn inhoudelijke, scherpe en tegelijkertijd respectvolle benadering. Om vervolgens zijn carrière voort te zetten bij RTL Z.

Gerben heeft een losse stijl van presenteren die verder getypeerd wordt als scherp, snel en gevat. Daarbij beschikt hij over een schat aan interview-ervaring. Hij is sterk met inhoudelijke onderwerpen, maar zet zijn gevoel voor humor waar nodig in om een boeiend en pakkend te verhaal te vertellen.

 

Gerben van Driel als dagvoorzitter

Gerben weet zijn kennis door zijn veelzijdige achtergrond op de juiste manier in te zetten. Hierdoor is hij inzetbaar bij verschillende soorten organisaties. Met zijn humor, scherpheid en kennis weet hij als dagvoorzitter het publiek te enthousiasmeren en te motiveren.

www.gerbenvandriel.nl