info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Fons Hendriks

Fons Hendriks

Momenteel is Fons Hendriks in het RTV NH programma ‘KoopKracht’ te zien. KoopKracht is het programma van de Consumentenbond vol tips en tests om jou te helpen en te adviseren. Fons startte een aantal jaar geleden de studie politicologie aan de UVA. Deze studie maakte hij niet af, omdat zijn ambities ergens anders lagen dan de nieuwe minister-president van Nederland worden. Hij hield aan zijn studie een politieke talkshow over, ‘De hoge heren van Amsterdam’. Deze talkshow werd uitgezonden op Salto/AT5 en kreeg zelfs de prijs voor beste nieuwkomer op de Amsterdamse tv.

Fons besloot de Veronica-Academy te volgen om in een half jaar tijd alle kneepjes van het televisie vak onder de knie te krijgen. Zo leerde Fons produceren, regisseren, formatteren én presenteren. Vervolgens kwam hij terecht bij een tv-productiebedrijf als format-ontwikkelaar. Fons was daar het brein achter verschillende televisieprogramma’s. Maar deze duizendpoot wilde meer en door zijn interview met oud burgervader van Amsterdam, Job Cohen, kwam hij uiteindelijk in het team van Rambam terecht. Hij schuwde geen enkele undercover actie en staat bekend om zijn charme-offensief.  Ook was hij vorig jaar te zien in het programma Jan Rijdt Rond, alle verslaggevers in het programma heetten Jan en waren herkenbaar aan een opvallend blauw pak. Ze reden door heel Nederland op zoek naar bijzondere verhalen. Je kunt wel zeggen dat reportages maken Fons zijn passie is.

Daarnaast was Fons eerder te zien in de talkshow van Eva Jinek waarin hij in een vast item van de show te zien was, namelijk: 4 minuten met. Fons bezocht hiervoor bekende Nederlanders en bekende buitenlanders die hij interviewde. Hij overhandigde hen een telefoon of tablet waarop een full screen stopwatch aftelde van vier minuten naar nul. Binnen die vier minuten mocht Fons zo veel mogelijk vragen stellen.

 

Fons Hendriks boeken? Dat kan direct en exclusief bij Talent Kitchen.