info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink is presentator, reporter en radio-DJ. Hij maakte verschillende programma’s; onlangs was hij op NPO3 te zien met zijn programma ‘Filemon op de Wallen’ . Vorig jaar was hij een van de presentatoren bij ‘Tour du Jour’ op RTL 7 en eerder was Filemon te zien in zijn BNN programma’s ‘Het is hier Autistisch’, ‘Filemon slaat door’ en Filemon Staat Strak’. Verder maakte hij het ‘KPN’ programma: Clubhuis 16. Hierin ontving hij Nederlandse topsporters en kwamen er bijzondere sportreportages voorbij van bekende verslaggevers. 

Naast zijn televisiewerkzaamheden maakt hij ook zijn eigen radioprogramma De Overnachting in de nacht van zaterdag op zondag op NPO Radio 1. Bij het grote publiek is Filemon bekend als een van de vaste gezichten van BNN, waar hij o.a. te zien was in De Week van Filemon, Try Before You DieSpuiten en Slikken en Afkicken. Ook maakte hij spraakmakende reportages voor onder andere de Madiwodovrijdagshow en het Verbond van Ongeleide Correspondenten.

Niet alleen als presentator en reporter heeft Filemon succes; ook als radio-DJ timmert hij aan de weg. Zo was Wesselink in 2005 als vaste verslaggever te horen bij 3FM-programma Wout! en deed hij in 2006 verslag van het WK Voetbal voor Radio1, 3FM en BNN. Sinds september 2012 maakt Filemon het Radio1-programma De Wereld van Filemon. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ik, Papa’ waarin hij op een geestige en eerlijke manier beschrijft hoe het is om vader te worden.

Filemon studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en belandde via een interne radio-opleiding bij BNN, waar hij werd opgeleid tot verslaggever. Filemon is voor het eerst op TV te zien in het programma World According to BNN, als Betuwe-verslaggever.

 

Filemon Wesselink als dagvoorzitter

Filemon is van oorsprong een echte televisiemaker en een inhoudelijk sterke presentator. Hij wordt dan ook veel gevraagd voor de presentatie van evenementen maar ook als dagvoorzitter is Filemon geliefd omdat hij een groot publiek aanspreekt. Daarnaast is hij breed georiënteerd en kan hij veel onderwerpen zich snel eigen maken.

Fotograaf: Annemiek van der Togt/BNN

http://filemonwesselink.nl/