info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink is presentator, reporter en radio-DJ. Tegenwoordig is hij elke vrijdag te zien met zijn nieuwe programma Vreemdgaan met Filemon op NPO3. Vanaf januari was Filemon te zien als een van de presentatoren van het programma RamBam. Daarnaast  maakte hij al verschillende programma’s waaronder: ‘Het is hier Autistisch’ waarin hij mensen met autisme volgt in hun dagelijkse leven. In het eerste seizoen kreeg Filemon zelf de diagnose autisme-spectrumstoornis waardoor een tweede seizoen van dit programma niet uit kon blijven waarin hij dieper het spectrum in dook.

Net als vorig jaar zal Filemon ook dit jaar weer verslag doen van de Tour de France voor het programma ‘Tour du Jour’ op RTL 7.

Verder was hij te zien in zijn BNN programma’s ‘, ‘Filemon slaat door’, ‘Filemon op de Wallen’ en ‘Filemon Staat Strak’. Ook maakte hij het ‘KPN’ programma: Clubhuis 16. Hierin ontving hij Nederlandse topsporters en kwamen er bijzondere sportreportages voorbij van bekende verslaggevers.

Filemon is al langere tijd een van de vaste gezichten van BNN, eerder was hij o.a. te zien in De Week van Filemon, Try Before You DieSpuiten en Slikken en Afkicken. Ook maakte hij spraakmakende reportages voor o.a. de Madiwodovrijdagshow en het Verbond van Ongeleide Correspondenten.

Niet alleen als presentator en reporter heeft Filemon succes; ook als radio-DJ timmert hij aan de weg. Zo was Wesselink in 2005 als vaste verslaggever te horen bij 3FM-programma Wout! en deed hij in 2006 verslag van het WK Voetbal voor Radio1, 3FM en BNN. Verder maakte Filemon het Radio1-programma De Wereld van Filemon en De Overnachting. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ik, Papa’ waarin hij op een geestige en eerlijke manier beschrijft hoe het is om vader te worden.

Filemon studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en belandde via een interne radio-opleiding bij BNN, waar hij werd opgeleid tot verslaggever. Filemon is voor het eerst op TV te zien in het programma World According to BNN, als Betuwe-verslaggever.

Filemon Wesselink als dagvoorzitter

Filemon is van oorsprong een echte televisiemaker en een inhoudelijk sterke presentator. Hij wordt dan ook veel gevraagd voor de presentatie van evenementen maar ook als dagvoorzitter is Filemon geliefd omdat hij een groot publiek aanspreekt. Daarnaast is hij breed georiënteerd en kan hij veel onderwerpen zich snel eigen maken.

Fotograaf: Annemiek van der Togt/BNN

http://filemonwesselink.nl/