info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Eva Jinek

Eva Jinek

Eva Jinek is een exponent van de nieuwe generatie mediapersoonlijkheden. Iedere werkdag is ze te zien met haar talkshow Jinek. Hierin neemt ze in een ongedwongen sfeer en met een doortastende journalistieke aanpak met haar gasten de actualiteiten door. Daarnaast werk Eva momenteel aan een nieuwe reeks reisdocumentaires over de Verenigde Staten. Ditmaal onderzoekt ze voor De Verenigde Staten van Eva de band van de doorsnee Amerikaan met hun nieuwe president. In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar trok Jinek ook door de VS om op zoek te gaan naar verhalen van gewone Amerikanen en om te zien of het land van haar jeugd nog steeds bestaat.

De in Tulsa, Oklahoma, geboren Eva groeide op in Washington DC en woont sinds haar elfde in Nederland. Ze studeerde Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Haar jeugd in Amerika was onlangs aanleiding voor een nieuw persoonlijk reisprogramma genaamd; De Verenigde Staten van Eva. Hiervoor reisde Jinek af naar haar geboorteland om in het kader van de Amerikaanse verkiezingen te spreken met de ‘gewone’ Amerikaan tijdens een reis van west naar oost.

Eva’s carrière begon na haar studie op de buitenland redactie van de NOS. In 2008 werd ook haar talent voor de camera ontdekt en zo presenteerde ze het NOS Journaal en verschillende actualiteitenrubrieken. Eva Jinek deed verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in samenwerking met Philip Freriks en verzorgde de centrale presentatie tijdens de daaropvolgende inauguratie van Barack Obama.

In 2011 ging Jinek aan de slag bij WNL. Dit markeerde voor haar het einde van een 7-jarig dienstverband bij de NOS. Bij WNL presenteerde ze haar eigen talkshow, Eva Jinek op zondag, en in samenwerking met Merel Westrik Vandaag de dag. Daarnaast schreef Eva Jinek wekelijks voor de weekendbijlage van de Telegraaf en presenteerde ze ook het radioprogramma Met het oog op morgen. In 2013 maakte ze de overstap naar haar huidige omroep KRO-NCRV, waar ze programma’s als Eén op Eén maakte samen met Sven Kockelmann en Brandpunt Profiel waarin ze van verschillende hoofdpersonen, zoals Hilary Clinton en Humberto Tan, een portret schetste.

 

Eva Jinek als dagvoorzitter

Eva Jinek weet haar veelzijdigheid ook te vertalen naar de rol van dagvoorzitter. Eva is scherp en neemt echt de leiding in handen, maar met flair. Eva weet haar brede kennis door haar journalistieke achtergrond op de juiste manier in te zetten.

 

www.evajinek.kro-ncrv.nl