Teun van de keuken, management, talent kitchen

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken is journalist, presentator, auteur en podcastmaker.

Samen met goede vriend Gijs Groenteman heeft hij de podcast Teun & Gijs vertellen alles’ gestart, hier bespreken ze wat ze die week hebben meegemaakt, wat er in het nieuws gebeurt en alles wat ze bezielt. Dit is een groot succes geworden en samen met Guusje de Vries hebben ze een podcastproductiebedrijf opgezet waar nu al meerdere succesvolle podcasts onder vallen waaronder ook ‘Etenstijd’, de podcast van Teun en Yvette van Boven.

Als voormalig presentator van De Keuringsdienst van Waarde heeft Teun de kijkers 20 jaar lang een kijkje in de wondere wereld van de voedselindustrie gegeven. Tevens maakte hij voor KRO-NCRV Pointer (hiervoor De Monitor) waarin hij maatschappelijke kwesties onderzoekt met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. Hiernaast heeft Teun begin 2021 het programma ‘De vuilnisman’ gemaakt waar hij in de wereld duikt achter ons afval.

Kritische vragen stellen zit in Teuns bloed. Eerdere programma’s die Teun maakte zijn De Slag om de Klerewereld: een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie, De Slag om Europa, het enige Nederlandse programma dat geheel aan Europa en Europese politiek is gewijd en De Slag om Nederland, een programma dat onderzocht of de burger nog iets te zeggen heeft in Nederland. Tevens is Teun de naamgever en initiatiefnemer van Tony’s Chocolonely.

Naast zijn presentatie werkzaamheden heeft Teun ook een vlotte en scherpe pen. Hij is columnist voor de Volkskrant en voorheen voor het Parool. Naast zijn columns, is Van de Keuken ook trots auteur van vier boeken. ‘Puur en Eerlijk’ is het eerste boek van Teuns hand. In 2017 verscheen Goed Volk, een persoonlijk en indringend verhaal van een niet zo typische Amsterdamse jeugd. In 2018 verscheen De Supermarktsurvivalgids waarin de tegendraadse Teun de best denkbare reisleider is voor de supermarkt. Hij voert lezers langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de grootgrutter en vertelt ze waar ze de grootste gevaren kunnen verwachten. Voor zijn laatste boek heeft Teun anderhalf jaar zeven verschillende diëten uitgeprobeerd: van keto en de klassieke ‘schijf van vijf’ tot een sapkuur.