info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Dionne Stax

Dionne Stax

Dionne Stax is één van de gezichten van het NOS journaal. Stax begon in 2007 bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3, als stagiaire. Hier verzorgde ze de weekoverzichten voor het digitale themakanaal. Om zich meer te oriënteren werkt ze een tweede termijn bij de NOS als stagiaire, maar ditmaal op binnenlandredactie. In 2009 studeerde Dionne af aan de Universiteit van Amsterdam.

Eerder was Stax een van de presentatoren van het nieuwsbulletin NOS op 3 op televisie. Naast het presenteren werkte Dionne als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws. In juni 2013 werd ze een van de vaste gezichten van de ochtend- en dag uitzendingen van het NOS Journaal. Ook presenteert Dionne zo nu en dan het zes uurjournaal, het journaal in Nieuwsuur en het late journaal. In december 2015 presenteerde ze haar eerste NOS acht uurjournaal. Als opvolger van Herman van der Zandt presenteert ze ook de verkiezingsuitslagen.

Naast NOS is Dionne Stax ook werkzaam bij Omroep MAX. Daar presenteerde ze ‘Heel Nederland Slaapt’, ‘Van Onschatbare Waarde’ en het eenmalige programma ‘EHBO’. Ook presenteert ze ‘Operatie Live’ bij de omroep.

Dionne Stax als dagvoorzitter

Door haar brede kennis en journalistieke achtergrond is Dionne inhoudelijk een sterke dagvoorzitter. Ze weet veel onderwerpen haar snel eigen te maken.