info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Derek Otte

Derek Otte

Derek Otte is schrijver, dichter en spreker. Deze rasechte Rotterdammer heeft een voorliefde voor het gesproken woord. Hij schrijft veelal persoonlijke en maatschappelijke stukken gevuld met metaforen, woordgrappen en verschillende soorten rijm waarmee hij zijn publiek keer op keer weer weet te boeien. Luchtig waar het kan en scherp als het moet. Sinds kort is zijn boek Regelgeving verkrijgbaar, waarin hij zijn beste gedichten heeft gebundeld.

Derek schrijft in geheel eigen stijl over een breed scala aan onderwerpen. Daarnaast schrijft hij regelmatig columns en versjes. Door zijn kenmerkende schrijfstijl is Derek een veelgevraagd spreker. Hij schrijft niet, maar verwoordt gevoelens. Ondertussen trad hij al op voor onder andere de Erasmus Universiteit, Woorden Worden Zinnen, Paginagroots, RADAR, het Global Food Festival, en AVRO’s Virus en was hij als huisdichter dagelijks te horen op FunX. Derek treedt op met eigen werk maar ook in opdracht en geheel op maat. Messcherp, glashard, uitermate gevoelig en openhartig of juist met een dikke knipoog.

 

Derek otte als spokenword

Met zijn eigenzinnige taaltovenarij was hij eerder te zien bij o. a. TEDx, DWDD, Jinek, Woorden Worden Zinnen,‘Nuff Said Antwerpen en het Harry Mulisch Festival. Zijn werk siert de vertrek- en aankomsthal op Rotterdam The Hague Airport en in opdracht schreef hij verder voor ondermeer het Nationaal Comité 4 en 5 mei, ASN Bank, Nationale Nederlanden en het Havenbedrijf Rotterdam.

www.derekotte.nl