info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Cornald Maas

Cornald Maas

Cornald Maas is binnenkort te zien in het vierde seizoen van zijn tv-programma Volle Zalen. Hierin gaat Maas het land in om verschillende voorstellingen te bezoeken en duikt hij in de wereld achter de schermen.

Cornald maakte hiervoor ook specials over theatericonen en presenteert, ondertussen al het negende jaar, live vanaf het culture festival ‘Oerol’. Ook presenteerde Maas in 2011 het gala rondom de uitreiking van de Gouden Televizier Ring.

Nadat Cornald in Leiden de studie Nederlandse taal- en letterkunde afrondde vond hij werk bij de Volkskrant. Hij schreef onder andere voor het kunstkatern en recensies over kinder- en jeugdliteratuur. Een aantal jaren later, in 2006 en 2007 schreef hij voor Volkskrant magazine de serie ‘Trotse ouders’. Ook in het tijdschrift ‘LINDA’ en voor het tijdschrift de serie ‘Verlies verschenen regelmatig artikelen van zijn hand.

Daarnaast schreef Cornald ook boeken. Titels als ‘Op de helft’, ‘Over de helft’, ‘Nou en wow!, ‘Roem in Nederland’ en ‘Uit elkaar’ zijn afkomstig van de schrijver. In het najaar van 2013 verscheen het boek ‘Verlies’, een bundeling gesprekken met nabestaanden over hun dierbare overledenen.

Zijn werk blijft niet beperkt tot het papier. Zo was hij als redacteur betrokken bij ‘De schreeuw van de Leeuw’ in samenwerking met Paul de Leeuw. Ook werkte hij samen met Sonja Barend aan het programma ‘Sonja op Zaterdag’ en met Philip Freriks en Leoni Jansen aan het programma ‘Lopend vuur’. Tot slot was hij ook eindredacteur van het programma ‘De plantage’ in samenwerking met Hanneke Groenteman.

Verder is Cornald al sinds 2004 bij het Eurovisie Songfestival als commentator. Maar ook jureren blijkt bij Maas in het bloed te zitten. Zo fungeerde hij als jurylid bij de Nederlandse nationale finales van het songfestival van 1998, 2003 , 2004 en 2005. In het verleden verscheen hij ook als jury bij Nipkowschijf en de Woutertje Pieterseprijs. Sinds vijf jaar is Cornald juryvoorzitter van de Musical Awards. Daarbij is hij al drie jaar lang juryvoorzitter van de Canal Parade!

 

Cornald Maas als spreker en dagvoorzitter

Met zijn brede interesse en kennis van cultuur en theater is Cornald een gewilde spreker op dit gebied. Maar ook met zijn ruime ervaring als presentator is hij geliefd voor de presentatie van bedrijfsevenementen.

http://www.cornaldmaas.nl/