info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Charlotte Nijs

Charlotte Nijs

Charlotte Nijs is journaliste, verslaggeefster en presentatrice en de politiek verslaggever voor Hart van Nederland.

Charlotte is niet op haar mondje gevallen en een aanwinst voor de Nederlandse mediawereld. Na het behalen van haar VWO-diploma studeerde Charlotte aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze kon meteen aan de slag op de internetredactie van BNN en werd na een jaar eindredactrice. Daarna kreeg Charlotte een baan bij WTF.nl bij Sanoma. Ze was het gezicht van de website en maakte haar eerste meters als verslaggever. Charlotte interviewde nationale en internationale sterren en vloog de wereld over om items te draaien.

Charlotte werd gevraagd om de Lifestyle-pijler van NU.nl op te starten. Vervolgens zette ze de branded content afdeling van NU.nl op en zorgde ze ervoor dat kwaliteit en kwantiteit van gesponsorde content op NU.nl steeg.

Charlotte Nijs gebruikt haar creativiteit, expressiviteit en energie om een verhaal over te brengen. De journaliste zit bovenop de actualiteit, maar verdiept zich ook in de achtergrond van verhalen en mensen. Ze behandelt human interest-verhalen op een speelse wijze maar ook moeilijkere en gevoelige onderwerpen mijdt zij niet.

Persoonlijke website