info@talentkitchen.nl 020 – 893 1888

Charlotte Nijs

Charlotte Nijs

Charlotte Nijs is journaliste, verslaggeefster en presentatrice en sinds 1 augustus 2017 de politiek verslaggever voor Hart van Nederland.

Charlotte is niet op haar mondje gevallen en een aanwinst voor de Nederlandse mediawereld. Na het behalen van haar VWO-diploma studeerde Charlotte aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze kon meteen aan de slag op de internetredactie van BNN en werd na een jaar eindredactrice. Daarna kreeg Charlotte een baan bij WTF.nl bij Sanoma. Ze was het gezicht van de website en maakte haar eerste meters als verslaggever. Charlotte interviewde nationale en internationale sterren en vloog de wereld over om items te draaien.

Juni 2015 startte ze bij NU.nl als Chef NUlifestyle, de nieuwste pijler van NU.nl. Daarna was ze als Creative Director NUstudio verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van branded content op NU.nl.

Charlotte Nijs gebruikt haar creativiteit, expressiviteit en energie om een verhaal over te brengen. De journaliste zit bovenop de actualiteit, maar verdiept zich ook in de achtergrond van verhalen en mensen. Ze behandelt human interest-verhalen op een speelse wijze maar ook moeilijkere en gevoelige onderwerpen mijdt zij niet.

Persoonlijke website