info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Andrew Makkinga

Andrew Makkinga

Andrew Makkinga is radiopresentator. Iedere maandag en dinsdag is hij te horen op NPO Soul & Jazz, waarin hij aandacht besteed aan de nieuwste ontwikkelingen op soul- & jazzgebied. Ook is hij hier iedere donderdag te horen met ‘Makkinga Meets’ waarin hij gasten ontvangt die een kijkje geven in hun playlist en leven. Daarvoor presenteerde Makkinga van maandag t/m woensdag ‘de bus op locatie’ op NPO Radio 1. Verder is Andrew actief als debatleider en dagvoorzitter en presenteert hij grote culturele evenementen voor de NTR zoals het North Sea Jazz Festival.

Tussen de bedrijven door schuift Andrew regelmatig aan in actualiteitenprogramma’s als Pauw (voorheen Pauw & Witteman) & De Wereld Draait Door, wanneer het gaat om politieke kwesties in binnen- en buitenland.  Daarnaast is hij tevens Radiobestuurslid van Stichting Museumnacht Amsterdam, Nowhere Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van De Melkweg.

Andrew werd geboren in Uganda en woonde enige tijd in Sudan en Nepal, waar hij op jonge leeftijd al feeling ontwikkelde voor maatschappelijke en politieke issues. Op negenjarige leeftijd werd hij geadopteerd door het gezin Makkinga en verhuisde naar Groningen. Op 17-jarige leeftijd nam Andrew als jongste debutant plaats als panellid in het VARA Lagerhuis. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en na zijn Lagerhuis-periode presenteerde Andrew ‘De Battle’, live reportages voor de NPS en maakte de stap naar radio. Een korte periode werkte hij afwisselend voor 3FM, Lijn5 en 3VOOR12.nl.

Andrew Makkinga als dagvoorzitter

De van oorsprong Ugandese Makkinga heeft een enorme knowhow op het gebied van politiek en muziek, niet voor niets dat hij al snel een veelgevraagd debatleider werd met het Lagerhuis prijkend op zijn CV. Momenteel is hij dan ook voornamelijk werkzaam als dagvoorzitter en debatleider voor diverse bedrijven, stichtingen en in het onderwijs. Voor zowel Nederlandse als Engelstalige bijeenkomsten draait Andrew zijn hand niet om. Opdrachtgevers als het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ABP, ASN Bank, het NIMD, WerkenbijdeEU.nl en de verkiezing Het beste raadslid van Nederland in opdracht van Pauw & Witteman passeerden al de revue. Tevens leidt hij ook masterclasses zoals die van BKB met special guest Jon Favreau, de voormalig speechwriter van Obama.

Andrew Makkinga boeken? Dat kan direct en exclusief bij Talent Kitchen.